Η άλλη πλευρά του Ντέμη Νικολαϊδη.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram βίντεο στο οποίο απαντά στο ερώτημα: «Αν υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα εκτός αθλητισμού που θαυμάζει».

Ο Ντέμης απάντησε τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας ο οποίος κυβέρνησε από το 1828 έως το 1831, χρονιά που δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο.

«Υπάρχουν και Έλληνες και Ελληνίδες. Ο πρώτος που μου έρχεται που δεν έχει καμία σχέση με την εποχή μας είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Μιλάμε για 200 χρόνια πίσω, αλλά τώρα να κάτσω να πω γιατί τον θαυμάζω, είναι πάρα πολλοί οι λόγοι. Τρομερή αγάπη για την πατρίδα του, έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών στη Ρωσία. Εκ των υστερών ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ο πρώτος Κυβερνήτης. Προσπάθησε να οργανώσει ένα κράτος, που δεν υπήρχε, προσπάθησε και δημιούργησε κράτος μόνος του.

Νομίζω είναι ο πιο σπουδαίος Έλληνας και εάν δεν είναι ο πιο σπουδαίος Έλληνας, είναι μέσα στους δύο-τρεις κορυφαίους. Επειδή έχω διαβάσει πολύ γι' αυτόν και ξέρω τη ζωή του, αναφέρω αυτόν γιατί έχω και πλήρη γνώση του τι έχει κάνει», είπε σχετικά ο παλαίμαχος άσος.