Με σημαντική προσέλευση κόσμου έγιναν οι «Ανοικτές πόρτες» στην Καστροπολιτεία της Achaia Clauss, την Κυριακή στις 19 Μαΐου.

Παρά την ζέστη δεν ήταν λίγοι αυτοί οι πατρινοί που αντί για κάποια παραλία προτίμησαν να ανέβουν στην μαγευτική Καστροπολιτεία της Achaia Clauss και να ξεναγηθούν στους χώρους και στα κελάρια της, έχοντας μια πρώτης τάξεως επαφή με την ιστορία της οινοποιίας, σε ένα από τα σημαντικότερα, ιστορικότερα και μεγαλύτερα οινοποιία της χώρας.

Αυτό ήταν άλλωστε και το νόημα της όλης εκδήλωσης "Ανοικτές Πόρτες" που έγινε σε όλα τα οινοποιία όλης της χώρας την ίδια μέρα. Η Achaia Clauss είναι ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός χώρος για τους πατρινούς και αποτελεί έναν ζωντανό και ίσως κρυμμένο θησαυρό για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Δεν είναι τυχαίo εξάλλου το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι, σύμφωνα με επαγγελματίες, που κάνουν τουριστικές ξεναγήσεις, αποτελεί το δεύτερο μέρος σε επισκεψιμότητα από ξένους τουρίστες στην Πάτρα μετά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Οπότε είναι ένας θησαυρός που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τουριστικά η ίδια η πόλη, οργανωμένα και από κοινού. Βλέπετε η προσέλευση και η επισκεψιμότητα που έχει η Achaia Clauss έχει να κάνει με καθαρά ενέργειες δικές της και όχι με ένα συνολικό οργανόγραμμα από τους φορείς της περιοχής.