Το έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό…

Στο τέρμα της Τριών Ναυάρχων, στο κάτω μέρος του πεζόδρομου με τις νεραντζιές, στο κομμάτι δηλαδή της Ρήγα Φεραίου με Αγίου Ανδρέου, δημιουργείται μέσα από την ανάπλαση ένας νέος κοινόχρηστος χώρος.

Ένας νέος πεζόδρομος που μέχρι τώρα ήταν μόνο για παρκάρισμα και είχε χαρακτηριστεί πεζόδρομος μόνο στα χαρτιά αφού εκεί στάθμευαν οχήματα. Το κομμάτι αυτό στο τέρμα της Τριών Ναυάρχων παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για την λειτουργία καταστημάτων εστίασης, από καφέ και εστιατόρια έως ψησταριές, πιτσαρίες και ουζερί.

Κι υπάρχουν ορισμένα ακίνητα στο τετράγωνο αυτό που προσφέρονται για αυτή την δραστηριότητα, ενώ ήδη όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς βρίσκονται σε φάση ανακαίνισης κάποια νεοκλασικά της περιοχής όπως αυτό στη συμβολή της Τριών Ναυάρχων με τη Ρήγα Φεραίου, στο δρομάκι που πάει προς τον Άγιο Ανδρέα.

Αρκεί βέβαια να μην μετατραπεί το τετράγωνο αυτό σε χώρο παρκαρίσματος, καθώς ήδη είδαμε αυτοκίνητα να έχουν σταθμεύσει στον χώρο χωρίς να έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί.


Σε γενικές γραμμές και παρά τα παράπονα που δικαιολογημένα έχουν ακουστεί από επαγγελματίες όλους αυτούς τους μήνες, η Τριών Ναυάρχων έχει μετατραπεί σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Πάτρας.

Έχει πλατύνει ο πεζόδρομος, οι κυβόλιθοι σε κάθε ύψος της Τριών Ναυάρχων έχουν δώσει μια άλλη αισθητική στην περιοχή, έστω και αν λείπει ακόμα το κάτι που ήταν ένα καινούργιο στοιχείο και μια νέα πνοή. 

Κι φυσικά μένει να δούμε την διαμόρφωση των παρτεριών, την φροντίδα των δέντρων, τα παγκάκια και τα φωτιστικά.