Το πρόγραμμα του Culture and Shopping είναι έτοιμο για να ξεκινήσει και αυτή την τουριστική σεζόν, με στόχο την εξωστρέφεια της Πάτρας, την προβολή της και την ενίσχυση της τοπικής της αγοράς, μέσω του τουρισμού.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που στηρίζει το Επιμελητήριο Αχαΐας και που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας φέρει χιλιάδες τουρίστες από τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής στην αγορά της Πάτρας, είτε μέσω οργανωμένων εκδρομών, είτε μεμονωμένα.

Το Culture and Shopping μέσω από τους χάρτες που μοιράζει σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής, σε μία ακτίνα που ξεκινάει από την Ακράτα και φτάνει έως στην Σκαφιδία, προβάλει τα αξιοθέατα, τα μνημεία, τα τοπωνύμια, αλλά και τις επιχειρήσεις της Πάτρας ενισχύοντας την αγορά της.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κουλτούρα και τον πολιτισμό, δίνοντας την δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν την πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας, αλλά και την αγορά της μέσα από τις επιχειρήσεις τους.

Φέτος συμμετέχουν στον πρόγραμμα, προβάλλοντας το brand τους στους χάρτες της πόλης τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις και μέσα από τις περιηγήσεις των τουριστών  που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην αχαϊκή πρωτεύουσα αναμένεται να δουν στο ταμείο τους ξένο συνάλλαγμα.

Είναι ένα πρόγραμμα έτσι που με άξονα την εξωστρέφεια αποτελεί μια πρώτη γεύση της δυναμικής που μπορεί να δώσει στην Πάτρα ο αστικός  περιηγητικός τουρισμός και το city break.