Αύξηση κατά 15% θα έχει φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου, στις αφίξεις τουριστών από την Ρουμανία, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των tours operators που συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές φέτος οι Ρουμάνοι που αναμένονται να έρθουν στην Δυτική Ελλάδα μέσα του αεροδρομίου του Αράξου θα είναι περισσότεροι από ποτέ, γεγονός που αφήνει θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Η αγορά αυτή είναι παρθένα για την Δυτική Ελλάδα έως τώρα ήταν ταυτόσημη μόνο με τον θρησκευτικό τουρισμό όμως πλέον οι συνεργασίες που είχαν οι tours operators με την Ρουμανία απέδωσαν καρπούς και έτσι υπάρχουν αρκετές κρατήσεις τόσο για την Ηλεία, όσο και για την Δυτική Αχαΐα.

Από εκεί και πέρα αύξηση θα έχουμε κατά 5% και στην αφίξεις τουριστών από την Τσεχία, μια αγορά που και αυτή δεν έχει μια μεγάλη δυναμική στην περιοχή μας, ενώ η κίνηση θα είναι βελτιωμένη με τις χώρες της Βαλτικής, κυρίως με την Λιθουανία και τη Λετονία δύο αγορές που το περασμένο καλοκαίρι ήταν πτωτικές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Καλύτερα θα είναι τα πράγματα επίσης φέτος με τις αγορές της Αυστρίας και της Σλοβακίας, έχοντας μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο θα κινηθούν με μια αυξητική τάση οι επισκέπτες από Γερμανία και Πολωνία.

Οι Ρουμάνοι έτσι είναι η νέα αγορά που στηρίζει πολλά η Δυτική Ελλάδα, μια χώρα που έχει διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, που όμως  δεν μπορεί να καλύψει λόγω του χαμηλού συναλλάγματος που μπορεί να διαθέσει το κενό των Ρώσων.