Συγκλονιστική αναμένεται η συνέχεια της δραματικής σειράς εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας».

H Δέσπω, βλέποντας την κυρία της να κακοποιείται άγρια από τον Γιωργίκη, τολμά και παίρνει τη θέση της. Συγχρόνως, η Ιουλία, «τσακισμένη» από τους συστηματικούς ξυλοδαρμούς της, αποφασίζει να το σκάσει μακριά από τον βασανιστή της
Εφιαλτικές στιγμές περιμένουν την κεντρική ηρωίδα στα προσεχή επεισόδια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας».

Ο Γιωργίκης μαθαίνει ότι η κόρη του είναι καρπός του έρωτα της Ιουλίας με τον Γρηγόρη και τρελαίνεται από θυμό και οργή. Από εκείνη τη στιγμή, η σύζυγός του περνάει φρικτά βασανιστήρια στα χέρια του, καθώς την κακοποιεί άγρια. Η Ιουλία, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τους ξυλοδαρμούς και την εξευτελιστική συμπεριφορά του, παίρνει μία ανατρεπτική απόφαση. Ενώ η κοπέλα βιώνει δύσκολες ώρες και είναι στην κυριολεξία έρμαιο στα χέρια του άντρα της, βρίσκει ξαφνικό έναν σύμμαχο μέσα στο σπίτι. Αυτός δεν είναι άλλος από τη Στεφανία, η οποία γνωρίζοντας τον εφιάλτη που είχε βιώσει στο παρελθόν και η πρώτη γυναίκα του Προβιού, η Ευγενία, αποφασίζει να τη βοηθήσει.

Έτσι, κάποια στιγμή, η οικονόμος πλησιάζει την κακοποιημένη κοπέλα και της λέει λόγια συμπόνιας και αγάπης. Παράλληλα, της τονίζει ότι η ίδια τη στηρίζει και της υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει από το μαρτύριο που βιώνει είναι να φύγει μακριά. Η Ιουλία, ακούγοντας τα λόγια της Στεφανίας, διαπιστώνει ότι η γυναίκα έχει δίκιο. Τότε παίρνει δύναμη και αποφασίζει να ακολουθήσει τη συμβουλή της. Σχεδιάζει, λοιπόν, να το σκάσει από το αρχοντικό και να σωθεί μια για πάντα από τις φρικτές πράξεις του Γιωργίκη. Από την άλλη, η συστηματική κακοποίησή της έχει γίνει κοινό μυστικό σε όλη την οικογένεια και τα μέλη του σπιτιού.

Η Δέσπω, βλέποντας τον σκληρό τρόπο με τον οποίο φέρεται ο αφέντης της στη γυναίκα του, παίρνει θάρρος και αρχίζει να συμπεριφέρεται λες και είναι η ίδια η κυρία τού σπιτιού. Μάλιστα, ο Γιωργίκης δεν παραξενεύεται με τη στάση της και συγχρόνως την επικροτεί για τις πρωτοβουλίες που παίρνει, δίνοντάς της ακόμη περισσότερο... αέρα ώστε να αισθάνεται η κυρίαρχος του αρχοντικού. Αυτή η εξέλιξη δεν αρέσει ούτε στην Ιουλία ούτε στη Στεφανία, όμως καμιά τους δεν τολμά να πει κουβέντα. Η μόνη που παραπονιέται για το θράσος της υπηρέτριας είναι η Χάδω.

Στο μεταξύ, ακόμη μία εξέλιξη διαταράσσει τις ισορροπίες στο σπίτι, καθώς ο Χρήστος επιστρέφει από το ψυχιατρείο και έρχεται αντιμέτωπος με τη σκοτεινή πλευρά του πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα νιώθει απογοητευμένος και με όσα μαθαίνει για την Ιουλία. Συνάμα, η Στάσα, γνωρίζοντας για τους ξυλοδαρμούς που δέχεται η κόρη της, συζητά το πρόβλημα με τη Φρόσω και εκείνη τη συμβουλεύει να ζητήσει βοήθεια από τον Κωστή για να σώσει το παιδί της .Όμως εκείνη έχει υποσχεθεί να μην τον ξαναπλησιάσει ποτέ και δυσκολεύεται να αποφασίσει αν πρέπει να το κάνει.

Πηγή mytv