Στην άσκηση με την ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος έδωσε το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος προσπαθεί να είναι συνεχώς ενημερωμένος και δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία του πολίτη.

Ο κ. Ζαΐμης, αφού συνεχάρη όλο το επιτελείο της άσκησης και ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος,Βασίλη Σολδάτο για το συντονισμό της επιχείρησης, που έγινε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στο Καστρίτσι Αχαΐας τόνισε: «H Πολιτική προστασία στηρίζεται στην καλή επικοινωνία φορέων, πυροσβεστών, εθελοντών για την αποτελεσματική διαχείριση και λήξης του όποιου συμβάντος.  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι παρούσα, με τον δικό της ρόλο, σε κάθε ανάγκη για να ενισχύει το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς: Πυροσβεστική, ΠΔΕ, Δήμος Πατρέων, Δασαρχείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Αστυνομία, Εθελοντές.