Συστατικά

1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 μπολ τριμμένη φέτα (προεραιτικά)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάππαρη
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τηγανίζεις τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
Τις αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζεις σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει προηγουμένως απορροφητικό χαρτί
Κρατάς 5 κ.σ. ελαιόλαδο από την κατσαρόλα, το ζεσταίνεις και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Ρίχνεις τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό και τις μελιτζάνες
Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη ξκουτάλα και την αφαιρείς απο την εστία
Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
Τα στραγγίζεις, τα ρίχνεις μέσα στη σάλτσα και προσθέτεις την τριμμένη φέτα.

Πηγή: tlife.gr