Σε φάση προετοιμασιών για να ανοίξουν είναι τα εποχικά ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν που είναι να ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τα όσα ήδη έχει αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Δημήτρης Διαμαντόπουλος που δραστηριοποιείται στην Δυτική Αχαΐα η καλοκαιρινή σεζόν για άλλες περιοχές μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει από την περίοδο του Πάσχα, όμως για τα εποχικά καταλύματα της περιοχής μας τα πράγματα διαφέρουν.

Επί της ουσίας ξεκινάει από τις αρχές του Ιουνίου και μετά αφού ακόμα και οι ξένοι τουρίστες που καταφτάνουν από τον Μάιο με πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου, προορισμός τους είναι τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ηλείας.

Στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ακόμα και τα μεγάλα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδες και ξενοδοχειακούς ομίλους θα ανοίξουν από τα τέλη του τρέχοντος μήνα και μετά.

Μάλιστα πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία ψάχνουν ακόμα για έμψυχο δυναμικό αφού και στον ξενοδοχειακό κλάδο υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το θέμα των εργατικών χεριών, με τους πιο έμπειρους να έχουν ήδη αναχωρήσει για νησιά.

Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι της Δυτικής Αχαΐας και της Πάτρας αισιοδοξούν  για την καλοκαιρινή σεζόν, ξέροντας ότι και φέτος οι αγορές που θα τους στηρίξουν θα είναι οι Γερμανοί και αυτές της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία κτλ).