Δεν υπάρχουν προγνωστικά για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ανάμεσα στα 17 ονόματα που έχουν καταθέσει φάκελο ενδιαφέροντος για την θέση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αυτή τη φορά δεν θα αποφασίσει με βάση τα κομματικά ιδεολογικά κριτήρια των υποψηφίων, αλλά θα το πάει με άξονα την καταγωγή.

Όσοι είναι από Πάτρα και το βιογραφικό τους συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι ένα άτομο ικανό για αυτή τη θέση έχουν ένα πλεονέκτημα. Χωρίς όμως να σημαίνει και πολλά πράγματα αυτό. Για την ώρα πάντως βρισκόμαστε στο στάδιο των συνεντεύξεων. 

Το σίγουρο είναι ότι το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή θα το μάθουμε από τον επόμενο μήνα και μετά, δηλαδή από τις αρχές Ιουνίου, ενώ ουσιαστικά θα πιάσει δουλειά από την ερχόμενη χειμερινή σεζόν και μετά.

Βλέπετε οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την καλοκαιρινή σεζόν είναι ήδη προγραμματισμένες, με τον Εξηνταβελόνη του Άρματος Θέσπιδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου να κάνει πρεμιέρα στις 24 του μήνα στον Πολυχώρο της Ιχθυόσκαλας.

Σημειώνουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει την περιοδεία τους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας οι Άτακτοι Ήρωες του Γιάννη Τσάκωνα από την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.