Ο Φάνης Μουρατίδης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την Κατερίνα Νινιού. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το Maestro, τη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενώ τόνισε πως κάποτε έλεγε πως είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος για να μπαίνει σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

«Έχω την καλλιτεχνική διεύθυνση στο «θέατρο Αλάμπρα». Του χρόνου θα ανεβάσουμε μία τελείως paranormal παράσταση, το «2022». Στο θέατρο μπορεί να με θυμώσει όταν οι θεατές δείχνουν αδιαφορία για την παράσταση. Σε μία παράσταση ένας θεατής που καθόταν στην πρώτη σειρά έβγαλε ένα τάμπλετ κι έδειχνε παπούτσια στη φίλη του», είπε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Για τη σειρά Maestro, ο Φάνης Μουρατίδης ανέφερε: «Το Maestro είναι ένα υπέροχο ταξίδι, είμαστε ευλογημένοι όσοι κάνουμε αυτό το ταξίδι. Στο Maestro απολαμβάνω τα πάντα, ευχαριστώ τον Θεό, τους ανθρώπους, τη στιγμή, τη συγκυρία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που η σειρά είχε το άστρο να κάνει αυτή τη διεθνή καριέρα. Στον ρόλο αυτό που με έχει δυσκολέψει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν απολογείται, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχει πατέρας που δεν απολογείται».

Για την σχέση του με την σύζυγό του, αλλά και για τους συνεργάτες του στο Maestro, ο Φάνης Μουρατίδης είπε: «Με την Άννα Μαρία δεν μιλάμε στο σπίτι για τη δουλειά. Έχουν έρθει πολλοί συνάδελφοι μου και μου έχουν πει να μεσολαβήσω στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να τους πάρει στη σειρά, μπορεί να το έκανα κι εγώ.

Μία σκηνή που γελάσαμε ήταν όταν έπρεπε ο Τσορτέκης να πέσει στη θάλασσα άλλα ερχόταν καταιγίδα και φοβόταν, του λέγαμε «που πας τώρα;». Έπρεπε να ηχογραφήσουμε τον Χριστόφορο που προσπαθούσε να πείσει τον Τσορτέκη να πέσει στη θάλασσα για να προλάβει τη σκηνή. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός με την Άννα Μαρία, ό,τι έγινε στο “Μπαμπά μην τρέχεις”, έγινε και στην ζωή μας».

Ο Φάνης Μουρατίδης συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ο σκηνοθέτης του “Μπαμπά μην τρέχεις” μας έβαλε επίτηδες στο ίδιο δωμάτιο με την Άννα Μαρία, μας είπε ψέματα ότι χάσαμε το καράβι, το δούλευε στο μυαλό του. Θέλαμε πολύ να υιοθετήσουμε ένα παιδί με την Άννα Μαρία, άλλα ήρθαν τα πράγματα έτσι και δεν το υλοποιήσαμε. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι πολύ κάλος ηθοποιός, είναι αυτό που λέμε «μπριλάντε». Λέγαμε με έναν συνάδελφο μου πως ήμασταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος για να μπαίνουμε στα μαγαζιά. Ο Φώτης έγραφε στο Status τότε, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν τον ήξεραν φυσιογνωμικά».