Αντιπολεμική διαδήλωση την Τετάρτη 15/5 - μέρα της καταστροφής (Νάκμπα) - στις 7μμ στην πλατεία Γεωργίου

Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος.

Η κλιμάκωση της επίθεση τους κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, από της 7/10 με την έναρξη της επίθεσης στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που οδηγήθηκαν εκεί από το Ισραήλ, ως δήθεν ασφαλή περιοχή και το κλείσιμο στο Κερέμ Σαλόμ που «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους προκαλούν νέες εκατόμβες νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Είναι συνένοχοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και πολλά αραβικά κράτη που δικαιολογούν και συνδράμουν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που με τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας - Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων.

Τη συμμετοχή - στήριξη της εμπλοκής της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα - μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Απαιτούμε να σταματήσει συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με το κράτος του Ισραήλ. Δεν θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να διεξάγουν έρευνα για πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τον πολεμικό παροξυσμό, σε βάρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας και των κοινωνικών αναγκών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια.

Απαιτούμε:

· Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

· Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.

· Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή - Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα - Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα

· Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ

· Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη και ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.