Ένα βιβλίο το οποίο αποτελεί γροθιά στο στομάχι και είναι επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δικηγορικού συλλόγου Πατρών.

Πρόκειται για το 14ο βιβλίο του Αχαιού πολιτικού, δικηγόρου και εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο: “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η Θεσμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Την ώρα που η ειδησεογραφία κατακλύζεται καθημερινά από περιστατικά βίας, εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο Άγγελος Τσιγκρής καταθέτει την δική του αλήθεια όπως έχει καταγραφεί μέσα από την κοινωνική και επαγγελματική του διαδρομή.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, "όποιος πραγματικά γνωρίζει την καταστροφική επίδραση που έχει η σεξουαλική κακοποίηση στα παιδιά-θύματα, δεν μπορεί παρά να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ένα παιδί είναι προτιμότερο να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις! Παρότι η ζωή θεωρείται το πολυτιμότερο έννομο αγαθό, στις περιπτώσεις των παιδιών-θυμάτων είναι «προτιμότερη» η ανθρωποκτονία, παρά ο βιασμός. Η εξήγηση είναι απλή. Στην πρώτη περίπτωση το παιδί πεθαίνει άπαξ, στη δεύτερη πεθαίνει κάθε μέρα: πρώτα οργανικά, στη συνέχεια συναισθηματικά, έπειτα κοινωνικά, με αποτέλεσμα ο λιγότερο επώδυνος θάνατος να είναι ο βιολογικός, είτε αυτός επέλθει φυσιολογικά είτε επισπευσθεί από το ίδιο το θύμα".

Για το βιβλίο, θα μιλήσουν άνθρωποι από σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Πρόκειται για τους, Τάκη Θεοδωρικάκο (πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ), Διονύση Καλαματιανό (Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Τομεάρχη Παιδείας, βουλευτή Ηλείας) και Νίκο Καραθανασόπουλο (Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΚΚΕ, βουλευτή Αχαϊας).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος (βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών ΝΔ), ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.