Ο Νίκος Μωραΐτης σχολίασε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, τις ψήφους του κοινού, αλλά και την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι».

Ο γνωστός στιχουργός μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» κι ανέφερε αρχικά για το Ισραήλ, το οποίο κέρδισε τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία από το κοινό: «Αν κατάλαβα καλά, αν δεν υπήρχαν οι επιτροπές, πρώτο ή δεύτερο θα ήταν αυτών που σφάζουν παιδιά στην Γάζα. Αυτό είναι ανατριχιαστικό».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη νίκη της Ελβετίας. «Τελικά νίκησε το άλλο άκρο της Ευρώπης, αυτό που αποδέχεται την διαφορετικότητα, βγάζει πρώτο ένα πρόσωπο που είναι ουδέτερο και είναι η πλευρά της προοδευτικής Ευρώπης. Για μένα τα πιο ωραία κομμάτια ήταν της Ελβετίας, της Γαλλίας πάνω από όλα και της Ιταλίας. Το παιδί που κέρδισε είναι καλλιτεχνάρα», σχολίασε.

Αναφορικά με το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, εξήγησε πως όσο κι αν του άρεσε σαν τραγούδι, η παρουσίασή του ήταν εκείνη που το χάλασε.

«Είμαι από τους πρώτους που άρεσε το τραγούδι. Μπορεί σήμερα να θελήσουν να τη φάνε τη Μαρίνα Σάττι. Στείλαμε μια καλλιτέχνιδα πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε στείλει έως τώρα. Η Μαρίνα Σάττι ξέρει μουσική, έχει σπουδάσει μουσική. Είναι αξιόλογη καλλιτέχνιδα», είπε.

Πρόσθεσε αργότερα: «Το τραγούδι αυτό είναι καλοφτιαγμένο, αλλά είχε ένα πρόβλημα συνοχής. Δεν "κέντραρε" κάπου. Πήρες μια κοπέλα που ξέρεις ότι κάνει κάτι εναλλακτικό, της φόρεσες ό,τι πιο μπανάλ είχες σαν παρουσίαση. To performance ήταν πολύ κακό. Δεν μπορείς να κάνεις 20 χρόνια το ίδιο πράγμα, με μια τραγουδίστρια στη μέση κι άλλους τέσσερις δίπλα να χορεύουν. Άλλο τραγουδούσε η Σάττι κι άλλο χόρευε».

Κλείνοντας, τόνισε: «Προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να υπερασπιστούν το Ισραήλ. Ήταν Israel…vision».