Με ανοδικές τάσεις έχει ξεκινήσει η σεζόν για το αεροδρόμιο του Αράξου που αποτελεί και τον βασικό τροφοδότη του τουρισμού στις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αφίξεων – πτήσεων για τον μήνα Μάιο στο αεροδρόμιο του Αράξου -  έχουν γίνει και είναι να γίνουν -  μέχρι τέλος του μήνα 54 συνολικά πτήσεις, δηλαδή έξι περισσότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς (είχαν γίνει 48).

Οι περισσότερες από αυτές τις πτήσεις είναι από την Γερμανία, ενώ ακολουθούν το Βέλγιο και η Πολωνία. Αφίξεις είναι να γίνουν και από την Ρουμανία, (κάθε Τετάρτη), ενώ οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν στον Άραξο για φέτος ήταν από την Σλοβακία.

Σε γενικές γραμμές απόντος και αυτή την χρονιά της ρωσικής αγοράς (Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί), με τους τουρίστες από το Ισραήλ να είναι ερωτηματικό λόγω του πολέμου στη Γάζα, ο Άραξος θα κινηθεί βάση της γερμανικής αγοράς και των αγορών της κεντρικής Ευρώπης (Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία και λιγότερο Αυστρία).

Ζητούμενο για τον Άραξο και για τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα είναι να υπάρξει μια ανοδική τάση στις αφίξεις των τουριστών από τις Βαλτικές χώρες και να βρεθεί μια χώρα εκτός της Γερμανίας με γερό συνάλλαγμα που να κερδίσει η περιοχή για να καλύψει το κενό των Ρώσων. Κάτι που μέχρι στιγμής παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει (με Ιταλία, με Γαλλία και Ισραήλ) δεν έχει γίνει εφικτό.