Στόχος του δήμου είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις δύο αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, μέχρι το τέλος του 2024.

Και αν αυτό είναι εφικτό για την Άνω πόλη αφού οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από τρία χρόνια και ήδη η παράδοση του έργου έχει καθυστερήσει, στην περίπτωση της ανάπλασης της Κάτω πόλης, αυτό σημαίνει ότι όλες οι πεζοδρομήσεις που αναφέρεται η μελέτη του έργου θα πρέπει να γίνουν σχεδόν ταυτόχρονα.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της Τριών Ναυάρχων (ο εργολάβος είναι στο τελευταίο κομμάτι Αγίου Ανδρέου - Όθωνος Αμαλίας), η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα πρέπει να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με αυτές της Κανάρη, της Σισσίνης και της Αλεξάνδρου Υψηλάντου. Είναι τα τρία μεγαλύτερα κομμάτια των πεζοδρομήσεων που έχει η Κάτω πόλη μετά από αυτή της Μαιζώνος, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν πιθανότατα μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Μετά από τη Μαιζώνος θα ακολουθήσουν σε ότι αφορά την εργολαβία της Κάτω πόλης οι πεζοδρομήσεις της Κανάρη (από το ύψος των Υψηλών Αλωνίων μέχρι την Όθωνος Αμαλίας), μαζί σχεδόν θα ξεκινήσει και αυτή της Σισσίνης (από την οδό Καρατζά μέχρι την Γερμανού) και λίγο αργότερα (όμως η εξέλιξη των εργασιών θα είναι μαζί) η Αλεξάνδρου Υψηλάντου (πεζοδρομείται από το ύψος του Μαρκάτου έως στη Βότση).

Και οι τρεις αυτοί πεζόδρομοι (μαζί με την Αγίου Νικολάου) περιλαμβάνονται στο δίκτυο των ποδηλατόδρομων όπου θα πρέπει να φτιαχτεί ειδική υποδομή για τους ποδηλατόδρομους (πάντα με βάση την μελέτη). Επίσης αρκετές παρεμβάσεις προβλέπονται να γίνουν στο πάνω μέρος της Αγίου Νικολάου (Μαιζώνος έως Υψηλάντου) και στο κάτω μέρος της Γεροκωστοπούλου,  όπως στην Ηφαίστου, αλλά και στην Όθωνος Αμαλίας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στο κομμάτι της Μαιζώνος με την Γούναρη.

Οπότε τους επόμενους μήνες στο κέντρο της Πάτρας θα πρέπει να στηθούν μικρά – μικρά εργοτάξια από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της Κάτω πόλης.