Μετά από τα αντλιοστάσιο λυμάτων στον παραλιακό δρόμο των Βραχνείκων που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους και στους καταστηματάρχες της περιοχής, αντιδράσεις έχουμε και από τους κατοίκους της Αγυιάς.

Στην παλιά Ρομάντζα, στην συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πάτρα, κατασκευάζεται τους τελευταίους μήνες ένα αντλιοστάσιο λυμάτων που σχετίζεται με την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου και στην περιοχή της Αγυιάς.

Κάποιοι από τους κατοίκους θεωρούν ότι το αντλιοστάσιο, εφόσον ήταν απαραίτητο να γίνει αφού έχει να κάνει με ένα έργο που είναι σημαντικό θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε ένα άλλο σημείο, λίγα μέτρα πιο πέρα.

Στο σημείο που έχει επιλεγεί στην παλιά Ρομάντζα υπήρχε μια ωραία πλατεία παλιότερα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, υπήρχε χώρος που έπαιζαν παιδιά, που έβλεπαν την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και οι παλαιότεροι το είχαν συνδυάσει και με τα παιδικά τους χρόνια.

Βλέπετε ήταν ένας χώρος με δέντρα και μουριές που έκαναν τα μπάνια τους και απολάμβαναν τον καφέ τους οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες της. Το αντλιοστάσιο λοιπόν θα μπορούσε να φτιαχτεί σε ένα άλλο σημείο της περιοχής.