Μπορεί το Σαββατοκύριακο ο καιρός στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα να είναι άστατος, με συννεφιές, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο η περιοχή, όσο και γενικότερα η Πελοπόννησος θα ζήσει μια πρωτόγνωρη ζέστη για την εποχή.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του έμπειρου προγνώστη καιρού Νίκου Θεοδοσόπουλου που μίλησε στο ραδιόφωνο του Max Fm την περασμένη εβδομάδα, έρχονται οι μαγιάτικοι καύσωνες που θα επικρατήσουν στην Νότια, στην Δυτική και στην Κεντρική Ελλάδα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι καύσωνες αυτοί θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στους 35 και στους 36 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάλουμε από την ντουλάπα μας εκτός από τα κοντομάνικα μας, τα σορτσάκια μας και τα μαγιό μας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μετά από την ιδιαίτερη άνοιξη ακολουθεί ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, με τους καύσωνες και τα 40άρια να ξεκινούν μετά από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Οι ζέστες αυτές θα συνεχιστούν χωρίς αμείωτη ένταση και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Όπως τόνισε το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα καλοκαίρι που δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό, τότε που ο Ιούνιος μπήκε με ξαφνικές και απότομες εναλλαγές καιρού και τα 40άρια ξεκίνησαν από τα μέσα του Ιουλίου και μετά.

Πέρα από την περιοχή μας και την Ελλάδα στο κόκκινο θα είναι ο υδράργυρος και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ σε ότι αφορά την θάλασσα η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη κατά τέσσερις βαθμούς στην Δυτική Μεσόγειο και κατά δύο στην Ανατολική.