Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Muaythai έρχεται στην Πάτρα στις 31 Μαΐου με 10 Ιουνίου, σε μια διοργάνωση που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των μαχητικών αθλημάτων σε διεθνές επίπεδο και ασφαλώς θα έχει το ανάλογο οικονομικό αντίκτυπο στην αγορά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Πάτρα για το παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα πρόκειται να έρθουν και να μείνουν όλες αυτές τις ημέρες συνολικά πάνω από 10.000 άτομα. Αθλητές, προπονητές, μέλη τεχνικών ομάδων, στελέχη ομοσπονδιών και αρκετοί ακόμα άνθρωποι που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες που θα αγωνιστούν.

Το γεγονός αυτό σίγουρα θα είναι μια ανάσα για την οικονομία της πόλης, τα καταστήματα εστίασης και γενικότερα για την αγορά της, αλλά και για τα ξενοδοχεία της, ανεβάζοντας τους την πληρότητα, σε ένα κομβικό σημείο, όταν δηλαδή ξεκινάει επί της ουσίας η καλοκαιρινή σεζόν.

Τέτοιες διοργανώσεις δεν γίνονται κάθε τόσο στην Πάτρα και για αυτό τόσο η πόλη, όσο και η αγορά της θα πρέπει να την αξιοποιήσει. Πέρα από τα μέλη των εθνικών ομάδων που πρόκειται να μείνουν στην Πάτρα, στην πόλη θα έρθουν γονείς των αθλητών και γενικότερα λάτρεις του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Είναι έτσι μια αθλητική διοργάνωση που ταυτίζεται με την δυναμική του αθλητικού τουρισμού που θέλει να αποκτήσει η πόλη, ενισχύοντας τον πολιτισμό, την τοπική οικονομία, καθώς και ενδυναμώνοντας την αθλητική κοινότητα.