Στον «αέρα» παραμένει η ολοκλήρωση του παραλιακού ποδηλατοδρόμου της Πάτρας από τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καν απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση στην πόλη του κομματικού που αφορά τον επιβατικό σταθμό «Π. Κανελλόπουλος».

Στο σημείο αυτό ο ποδηλατόδομος ξαφνικά διακόπτεται. Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να θέσει στα υπόψιν της άλλες προτάσεις και τρόπους, έτσι ώστε να ολοκληρώσει αυτό το έργο που μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένο, όμως, τυπικά παραμένει ημιτελές και μάλιστα σε ένα κομμάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο για τους ποδηλάτες.

Όμως δεν είναι και το μόνο σε αυτό τον ποδηλατόδρομο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών, η κατάσταση αυτή θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη, όταν ολοκληρωθεί το έργο του νέου τερματικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στους Μύλους του Αγίου Γεωργίου.

Σε απόσταση αναπνοής από το επίμαχο κομμάτι που είναι να παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ θα στρίβουν τα λεωφορεία, κάτι που έχει επισημάνει η δημοτική αρχή στην εταιρεία πριν καν ξεκινήσει ο ποδηλατόδρομος.

Από εκεί και πέρα μένει να δούμε το μέλλον του ποδηλατόδρομου όταν είναι να φτάσει το σύγχρονο τρένο στον αστικό ιστό της πόλης, έστω και με τη μορφή cut and cover…