Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα έχουν προχωρήσει οι εργασίες στην Μαρίνα της Πάτρας, σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο διαγωνισμός που είχε βγει στον «αέρα» για το συγκεκριμένο έργο έχει ανάδοχο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει το όλο θέμα και δεν έχουμε ακόμα υπογραφές στη σχετική σύμβαση.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το όλο θέμα έχει καθυστερήσει λόγω της ιδιομορφίας του έργου και των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων που απαιτούνται έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι τρεις από τις έξι εξέδρες στην Μαρίνα της Πάτρας.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει κάτι παραπάνω από 800.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά αφορούν μόνο την αποκατάσταση των τριών εξεδρών και όχι όλες τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στη Μαρίνα, στον κυματοθραύστη και στις χερσαίες υποδομές της.

Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ότι και αυτό το καλοκαίρι η Μαρίνα επί της ουσίας δεν θα έχει εξέδρες, θα υπάρχουν θέσεις μόνο για τα υπάρχοντα σκάφη και όχι για τα διερχόμενα και αυτό σίγουρα θα είναι πρόβλημα για μια πόλη που μπορεί να κερδίσει πολλά από τον θαλάσσιο τουρισμό της.

Κάτι που για ακόμα μια χρονιά δεν πρόκειται να αξιοποιήσει.