«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανάρτησή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, στην πλατφόρμα «Χ», η Πρόεδρος της Επιτροπής απευθυνόμενη προς τους Κυπρίους αναφέρει ότι «σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η οικογένειά μας ενώθηκε σε ένα κοινό σπίτι. Η Κύπρος ήταν πάντα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας και πριν από 20 χρόνια επιλέξατε να είστε και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προσθέτει ότι «έκτοτε, έχετε δει τη χώρας σας να αλλάζει προς το καλύτερο» επισημαίνοντας ταυτόχρονα πόσο έχει αλλάξει η Ένωση προς το καλύτερο χάρη στην συμμετοχή της Κύπρου.

Στο μήνυμα της η Πρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ότι «η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο για το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια, την ναυσιπλοΐα και τις ανθρωπιστικές συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας», επισημαίνοντας ότι τον προηγούμενο μήνα η Κύπρος πρωτοστάτησε στο άνοιγμα ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αξιοποιείτε στο έπακρο τη μοναδική γεωγραφία σας ως γέφυρα μεταξύ ηπείρων. Κάνετε την Ευρώπη πιο δυνατή. Και η Ευρώπη σας έχει κάνει πιο δυνατούς, επίσης», δηλώνει η Πρόεδρος της Κομισιόν υποδεικνύοντας παράλληλα ότι αυτά τα 20 χρόνια, η Κύπρος έχει επωφεληθεί από τη δημιουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, την ισχυρότερη προστασία του περιβάλλοντος και την πιο καθαρή ενέργεια.

«Ενώσαμε τους πόρους μας για να ξεπεράσουμε κρίσεις όπως η πανδημία ή οι δασικές πυρκαγιές», σημειώνει.

«Είμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί μαζί. Ευτυχισμένη επέτειο και ζήτω η Ευρώπη!», καταλήγει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.