Τον έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Περικλή Αλιώπη. Όχι μόνο γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) τρομπετίστας στην χώρα μας, αλλά και γιατί ενώ είναι περιζήτητος και βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι για συναυλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτός επιμένει να ζει και να έχει ως έδρα του την Πάτρα.

Και μέσα από τη μουσική του να προσφέρει και αυτός όσο μπορεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, χωρίς ο ίδιος να έχει καταγωγή από εδώ. Μιας πόλης που είναι συνυφασμένη με τη μουσική και το τραγούδι, έχοντας βγάλει από τα σπλάχνα της αρκετούς μουσικούς, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές.

Ειδικότερα φέτος ο Περικλής Αλιώπης έχει μια συνεργασία που για κάθε μουσικό θα ήταν ένας σταθμός για την σταδιοδρομία και την καριέρα του. Η συνεργασία με την Μαρινέλλα.

Πείτε μας δύο λόγια για τη συνεργασία σας με τη Μαρινέλλα και πως είναι η αυτή η εμπειρία;

Η συνύπαρξη με μια τόσο πληθωρική καλλιτέχνη επί σκηνής είναι από μόνη της μια συναρπαστική εμπειρία.

Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια, ο τρόπος προετοιμασίας της παράστασης και γενικά η ενέργεια και το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει την συνθήκη των εμφανίσεων συνολικά είναι ένα συγκλονιστικό μάθημα για εμάς. Νιώθω και νιώθουμε όλοι τυχεροί που ζούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές.


Τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεστε στην Μαρινέλλα τους συναντάμε στο "Μουσικό Κουτί", σας είχαμε δει και εκεί. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την εμπειρία ;

Ο Γιάννης Δίσκος μαέστρος στο Μουσικό Κουτί όπως και στην Μαρινέλλα είναι υπεύθυνος και για τα δύο. Ανέλαβε να φέρει στο σήμερα, να ανανεώσει, να φορτίσει με ενθουσιασμό και ενέργεια αυτό το ρεπερτόριο.

Ο Γιάννης δημιούργησε και την μπάντα του Κουτιού, μια μοναδική ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών, νέων ανθρώπων, με φρέσκο ήχο, ιδέες, τεχνική, μα πάνω απ' όλα αισθητική.

Νομίζω πως το επίπεδο της δουλειάς τους αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχεια αποτελώντας σημείο αναφοράς στην τηλεόραση και την μουσική.

Η εκπομπή αυτή ήταν ιδανική συντροφιά στα σπίτια μας ειδικά τον καιρό της πανδημίας. Ήταν ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση να συμμετέχω στην εκπομπή και επίσης συναρπαστική εμπειρία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το καλοκαίρι και που θα σας δούμε να εμφανίζεστε;

Φέτος ήταν μια μεγάλη σεζόν, με συνεργασίες/συμμετοχές που απαιτούσαν ιδιαίτερα πολύ χρόνο και ατελείωτες διαδρομές για την προετοιμασία τους. Τα είχε όλα και όλα πήγαν καλά.

Εμφανίσεις με την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Καίτη Γαρμπή, ηχογραφήσεις για δισκογραφία, τηλεόραση και θέατρο, ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με έργα για πιάνο και τρομπέτα.

Συναυλίες του Duo μας με τον Βασίλη Τζιατζιά καθώς και νέες συνεργασίες - νέο υλικό με μουσικούς που θαυμάζω και απολαμβάνω να παίζουμε μαζί.

Σειρά έχουν οι καλοκαιρινές συναυλίες. Πολλά ταξίδια, με την αγωνία να χωρέσουν -και να μην συμπέσουν- οι ημερομηνίες στο πρόγραμμα...

Και μια απαραίτητη καλοκαιρινή ανάπαυλα εκεί στις αρχές Αυγούστου με την οικογένειά μου. Καλό καλοκαίρι.


ΕΔΕΣΣΑ : ΜΑΓΕΨΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΙΩΠΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ