Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή ½ κύβο ζωμού θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτός
λίγα φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τη σκελίδα σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Βήμα 2ο

Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών σε σκόνη, τον πολτό ντομάτας και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε το να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 3ο

Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε τα στη σάλτσα. Βάλτε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι 350 ml.

Πηγή: vita.gr