Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο Ant1 έχει εντάξει στο πρόγραμμά του τη σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Τη φετινή χρονιά οι ιθύνοντες του καναλιού επέλεξαν η σειρά να προβληθεί σε τρία μέρη. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο μέρος θα προβληθεί την Μεγάλη Πέμπτη στις 21.00, το δεύτερο την Μεγάλη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την ίδια ώρα.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.
nazaret-(2).jpg

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα). Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.