Η Ολυμπιακή Φλόγα έκανε στάση στην οικία του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου 241 το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Στέγη Γραμμάτων είχε προγραμματίσει μια εκδήλωση στην οποία πήραν μέρος η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, το Λύκειο Ελληνίδων και η διεθνούς φήμης πατρινή Mezzo σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην οικία του Κωστή Παλαμά πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Απονεμήθηκαν τιμητικά ενθυμήματα, στον Συναδινό Πέτρο, Αρχιτέκτονα, Αρχηγό Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», Κουρέτα Δημήτρη, αθλητή Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Μαλλιά Θεόδωρο, Διεθνή δεκαθλητή της Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς και ιδρυτή της Ολυμπιακής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη από την Unesco του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο Αλέξης Κωστάλας.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν μελοποιημένα τραγούδια από την ποίηση του Κωστή Παλαμά και Ελλήνων ποιητών από την Ιόνια Ορχήστρα από τους Μουσικούς, Χρίστο Παναγιωτόπουλο και Έλενα Βούλγαρη.