Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Πάτρα, με μια τελετή στο νέο δημαρχείο της πόλης.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο Δημαρχείο και μετά την εκδήλωση Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, τιμήθηκε από το Δήμο Πατρέων.

Την φλόγα μετέφεραν οι Λαμπαδηδρόμοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑμεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγμαχία), Χριστόδουλος Κολόμβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα Δράκου (Κολύμβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασσικός Αθλητισμός)".

Απηύθυναν χαιρετισμούς ο ∆ήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος Ο.Ε. Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, Πέτρος Συναδινός, Μέλος ΕΟΕ –Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων της πόλης και ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια αναμονής άφιξης της Φλόγας, εμφανίστηκε το σύνολο κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, "KΡΟΥΣΙΣ", που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy.