Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα.  

Οι πέντε λαμπαδιοδρόμοι που θα πάρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια για να τρέξουν την διαδρομή εντός του αστικού ιστού της Πάτρας είναι έτοιμοι να πάρουν μέρος σε μία εκδήλωση που σίγουρα θα προβάλει την πόλη σε πολλά μέρη του εξωτερικού.

Οι εικόνες αυτές θα ταξιδέψουν παντού και από αυτή την άποψη είναι μια ευκαιρία για την Πάτρα να «διαφημιστεί», να δουν τα σημεία, τα μνημεία, τα κτίρια και γενικότερα την ίδια την πόλη οι υποψήφιοι επισκέπτες που κάποια στιγμή θα θελήσουν να έρθουν ή έστω να περάσουν μια βόλτα από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το νέο δημαρχείο και ο προαύλειος χώρος του, το Παλαιό Αρσάκειο, όπου θα γίνει και η επίσημη τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας (στις 4 το απόγευμα), μοιάζει να είναι ο ιδανικός χώρος για αυτή την εκδήλωση.

Οι εικόνες από το επιβλητικό ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα που έγινε δημαρχιακό μέγαρο και αποτελεί ένα τα ομορφότερα δημαρχεία σε όλη την χώρα θα προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη στο εξωτερικό.

Επιπλέον η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει μισή ώρα αργότερα και από το νεοκλασικό κτίριο της Στέγης Γραμμάτων "Κωστής Παλαμάς", το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο εθνικής μας ποιητής Κωστής Παλαμάς που έγραψε τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στάση στο σπίτι του Κωστή Παλαμά

Εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα θα σταματήσει για λίγο τιμητικά, με τη Στέγη Γραμμάτων να έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Λύκειο Ελληνίδων και η διεθνούς φήμης πατρινή Mezzo σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη. 

Ας ελπίσουμε η Ολυμπιακή Φλόγα να μην περάσει από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ή από άλλα τοπωνύμια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Όπως και να έχει η εκδήλωση στο Παλαιό Αρσάκειο και στο σπίτι του Κώστα Παλαμά θα πραγματοποιηθεί με κλειστές τις πόρτες του προαύλειου χώρου και αφού γίνουν οι ομιλίες από τον δήμαρχο και τους επισήμους, θα γίνει και η ανταλλαγή δώρων.

Σημειώνουμε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα δωρίσει στον Δήμο μια λευκή λήκυθος που θα έχει πάνω της μια αναπαράσταση από αθλητικούς αγώνες της αρχαιότητας η οποία και θα μείνει στο Παλαιό Αρσάκειο.  

Θυμίζουμε ότι στάσεις θα κάνει η Ολυμπιακή Φλόγα στην Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με ξεχωριστές εκδηλώσεις.