Νεότερα: Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου.

Μετά τη δίωξη ο κατηγορούμενος οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Πρώτη ενημέρωση: Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε βάρος του η εισαγγελία αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη και εν συνεχεία ο βουλευτής θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Άγριες και πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι έξω από τον χώρο της Ολομέλειας της Βουλής, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε και χτύπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΓΝΑ με κάταγμα στη μύτη.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος που μετήχθη λίγο μετά τις 19.15 στην Ευελπίδων, κρατήθηκε τις προηγούμενες ώρες στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών της φρουράς της βουλής. Αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Για την εξέλιξη της υγείας του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας. Όπως εξήγησε, ο βουλευτής ύστερα από την γροθιά που του έριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικων οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης και τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Στον βουλευτή έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και έχει λάβει 10ημερη αναρρωτική άδεια.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κρατείται από το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε συνοδεία της Φρουράς της Βουλής και είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ μέσα σε λίγο αναμένεται να μεταχθεί ενώπιον του εισαγγελέα, στην Ευελπίδων.

Το πρωτοφανές περιστατικό, που κατά πληροφορίες οφείλεται σε «βεντέτα» μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και του ανεξάρτητου βουλευτή, διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του, μετά τη μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμός στο Twitter που τον υβρίζουν.

protothema.gr