Η Πάτρα έχει δείξει την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης, όλο αυτό το διάστημα που το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου στην Γάζα.

Πορείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις. Μια τέτοια ξεχωριστή εκδήλωση κάνει την Πέμπτη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, στις 8.30, στα σκαλιά του Θεάτρου Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) και την έχει επιμεληθεί η Θεατρολόγος κα Γιούλη Δούβου.

Στην εκδήλωση θα διαβαστούν κείμενα από πατρινούς δικηγόρους που στηρίζονται σε μαρτυρίες Παλαιστίνιων καλλιτεχνών που καταγράφτηκαν από το «The Freedom Theatre» και τους «ARTISTS ON THE FRONT LINE» τον Νοέμβριο του 2023.

Επίσης, στην εκδήλωση θα διαβαστούν ποιήματα πατρινών δικηγόρων, ενώ θα υπάρχει και μουσική από τους καλλιτέχνες Δημήτρης Κοκκώνης, Δημήτρης Αρταβάνης, αλλά και την Ελεύθερη Ορχήστρα με μαέστρο τον Δημήτρη Τζαβάρα.

Σημειώνουμε ότι το νέο έργο (φωτογραφία) του διάσημου street artist Banksy είναι αφιερωμένο στην Γάζα και ανατριχιάζει με τον συμβολισμό της φρίκης που συντελείται εκεί εδώ και τόσους μήνες, με την διεθνή κοινότητα επί της ουσίας να σιωπά.