Υποτονική και ακόμα χειρότερη είναι η κίνηση στην αγορά της Πάτρας και στα εμπορικά της μαγαζιά.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και ενώ έχουμε μπει στην περίοδο του Πάσχα, η κίνηση στα μαγαζιά είναι από ελάχιστη έως μηδενική.
Κι αυτό παρόλο που έχει ξεκινήσει η ισχύ του καλαθιού του νονού μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται τα περισσότερα εμπορικά είδη που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση την πασχαλινή περίοδο.
Οι έμποροι ελπίζουν ότι το σκηνικό αυτό θα αλλάξει από τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο και όταν θα ξεκινήσει να μπαίνει στους ιδιωτικούς υπαλλήλους το δώρο του Πάσχα, αλλά και να καταβάλλονται τα επιδόματα σε όσους είναι να τα πάρουν.
Οι τιμές στις βιτρίνες των μαγαζιών είναι αρκετά καλές, υπάρχουν πολλές προσφορές και ο καταναλωτής μπορεί να βρει ευκαιρίες οικονομικές, αλλά και σε ποιότητα. Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, άλλωστε, περιμένει την στήριξη των πατρινών αφού το λιανικό εμπόριο παραμένει η ραχοκοκαλιά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.