Μια καλή αρχή για το «ξεδόντιασμα» των συμμοριών που εδρεύουν στην Βουλγαρία και εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα, έγινε με την συνεργασία των αρχών της γειτονικής χώρας με την Ασφάλεια Λιβαδειάς και την εξιχνίαση της απάτης που είχε γίνει σε βάρος μιας ηλικιωμένης, ανήμερα των Θεοφανίων.

Στο πλαίσιο της κοινής έρευνας, προέκυψε ότι την είχαν διαπράξει δυο ζευγάρια Βουλγάρων που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία της πατρίδας τους και ένας άγνωστος ακόμη συνεργός τους, οι οποίοι είχαν τηλεφωνήσει τότε στην ηλικιωμένη κάτοικο της Λιβαδειάς με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σοβαρά και πρέπει να χειρουργηθεί. Έτσι, κατάφεραν να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο παρέδωσε η ίδια σε ένα από τα ζευγάρια ακολουθώντας οδηγίες που της έδωσαν.

Οι αλλοδαποί δράστες είχαν διαφύγει την ίδια ημέρα από τη χώρα για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ωστόσο, πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική ομάδα και απάτη κατά συναυτουργία και αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα. Η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Λιβαδειάς για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους και να ταυτοποιηθούν όλοι οι συνεργοί τους.

Πηγή: protothema