«Είχαμε μια πολύ καλή και δημιουργική συζήτηση που εξαπλώνεται σε όλα τα θέματα, κυρίως στη σχέση εκκλησίας πολιτείας και το ειρηνικό πνεύμα που επιβάλλεται να κρατήσουμε όλοι μαζί τις ημέρες που έρχονται» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει και να αγαπήσει. Αυτή είναι η βασική μας αρχή» είπε βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής με την ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη, από στέλεχος και υποψήφια της Νίκης μέσα στην Εκκλησία στην Καβάλα.

Σε ερώτηση για παλαιότερη δήλωσή του ότι αγαπάει τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κύριος Ιερώνυμος σχολίασε: «Δεν το είπα εγώ αυτό. Αυτό το λέτε εσείς παρερμηνεύοντας αυτά που ακούτε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, σε μια μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας, θα επισκεφθούν δομή της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι.

newsit.gr