Το 10ο δημοτικό σχολείο Πάτρας  και το 10ο δημοτικό σχολείο Αιγίου δημιούργησαν από κοινού μια εξαιρετική μουσική συνάντηση με τίτλο «Όταν η μουσική συναντά την ποίηση» και μας καλούν την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19.00 στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων να τη μοιραστούμε μαζί τους.

Δύο σχολεία, ένα αέναο ζευγάρωμα της μουσικής με την ποίηση, δύο εμβληματικοί Έλληνες δημιουργοί, ο Νίκος Γκάτσος και ο Μάνος Χατζιδάκις, μία υπέροχη βραδιά  πλημμυρισμένη με μελωδίες και μελωδικές παιδικές φωνές.

Υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους στη μουσική κου Άγγελου Παπαγγελόπουλου, τα παιδιά θα μας ξανασυστήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τους δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και ένα μικρό, χάρτινο φεγγαράκι θα φωτίσει τα όνειρά μας και θα μας ταξιδέψει στην ποίηση του Γκάτσου και του Χατζιδάκι.

Θα μας πάρει από το χέρι και θα μας γνωρίσει τον Κεμάλ, ένα νεαρό αγόρι από τη Νέα Υόρκη, που στη φαντασία του στιχουργού έγινε απόγονος του Σεβάχ. Θα μας νανουρίσει τρυφερά στο χρυσό άστρο τ’ Απρίλη, θα μας μαγέψει μ’ ένα εύθραυστο αερικό και όλοι μαζί θα σιγοψιθυρίσουμε τραγούδια της ψυχής και του ονείρου.