Κάτι πρέπει να γίνει με τα ATM των τραπεζών. Τα παράπονα των ανθρώπων που έχουν πάει εκεί για να εξυπηρετηθούν και εντέλει έχουν βρει τον μπελά τους αφού το μηχάνημα τους έχει φάει την κάρτα, είναι δεκάδες και οι περιπτώσεις που αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των τραπεζών αυξάνονται συνεχώς.

Τα πιο προβληματικά μηχανήματα, με βάση πάντα τις αναφορές των πολιτών, είναι αυτά της Εθνικής Τραπέζης. Τα μηχανήματα είναι παλιά, δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι αρκετά συχνά εκτός λειτουργίας.

Πρόσφατα μάλιστα ένας πολίτης που του «έφαγε» την κάρτα το μηχάνημα της Εθνικής Τραπέζης στην πλατεία Γεωργίου, μπήκε σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού χρειάστηκε να κλείσει ραντεβού, να κάνει συναντήσεις και να συγκεντρώσει δεκάδες «χαρτιά» για να αποδείξει ότι δεν είναι «ελέφαντας» και ότι η κάρτα που ζητούσε να πάρει πίσω ήταν συγγενικού του προσώπου.

Από τότε μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο ΑΤΜ είναι εκτός λειτουργίας. Όμως αυτή είναι μόνο μία περίπτωση. Κάρτες έχει φάει το μηχάνημα της Παπαφλέσσα, το μηχάνημα της Κανακάρη, ενώ διάφορα προβλήματα εμφανίζουν κατά καιρούς και τα ΑΤΜ της Alpha και της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιπλέον σε περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας ή ακόμα και περιαστικά αυτού δεν υπάρχουν καν μηχανήματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα για να σηκώσουν χρήματα ή για να εξυπηρετηθούν.