Έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους πέριξ της πλατείας Ομονοίας , στο κέντρο της Πάτρας, ελπίζοντας ότι θα έχουν την ανάλογη κίνηση και ότι η πλατεία θα τους βοηθήσει σε όλο αυτό.

Όμως η εικόνα της πλατείας δεν βοηθάει και τόσο. Αυτή είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής η πλατεία χρειάζεται αλλαγές και παρεμβάσεις που να συμβάλουν στην ανάδειξη της αισθητικής και στην βελτίωση της εικόνας της.

Ζητούν έτσι από τους αρμοδίους και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον Δήμο να βρει τους τρόπους εκείνους και τα κονδύλια, όχι μόνο για την αναβάθμιση, αλλά και τη συντήρηση της.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής τόσα και τόσα έργα έχουμε δει να γίνονται στα πλατείες. «Στην  δική μας που βρίσκεται και μέσα στο κέντρο της Πάτρας, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα».

Σύμφωνα με τους ίδιους η λειτουργία του συντριβανιού, ένας καλύτερος φωτισμός, λίγο περισσότερο πράσινο, είναι απλά πράγματα που μπορούν εύκολα να γίνουν για αρχή.

Η πλατεία θα μπορούσε να είχε και το δικό της σημείο αναφοράς που αυτή τη στιγμή δεν έχει και μοιάζει κάπως κενή.

Κι φυσικά θα μπορούσε να γίνει κάτι για να σταματήσει να είναι τις νυχτερινές ώρες το στέκι αστέγων και σκηνιτών που κοιμούνται στα παγκάκια της πλατείας μέχρι το πρωί.

Θυμίζουμε ότι κάποτε – πριν από τουλάχιστον δυο δεκαετίες -  πλατεία αυτή έσφυζε από ζωή και γέμιζε από κόσμο τα βράδια του καλοκαιριού αφού αποτελούσε μια όαση δροσιάς.