Πάσχα έρχεται μπροστά μας και δεκάδες οικογένειες της Πάτρας που δεν έχουν τα απαραίτητα, θα στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι με τρόφιμα που θα τους προσφέρει ο Δήμος, η Εκκλησία και οι διάφοροι σύλλογοι που έχουν αναπτύξει φιλανθρωπική δράση τα τελευταία χρόνια.

Η Πάτρα είναι μία πόλη που εξακολουθεί να ταλανίζεται από την φτώχεια και την ανεργία, με δεκάδες νοικοκυριά να έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός και ο Δήμος θα μοιράσει και φέτος τρόφιμα παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας σε πάνω από 1.000 οικογένειες (για την ακρίβεια 1.030) που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 2.500 άτομα. Η διανομή θα γίνει μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και θα δοθεί στις οικογένειες αυτές, κρέας, γλυκίσματα και διάφορα αλλά είδη για το πασχαλινό τραπέζι.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η τοπική εκκλησία θα δώσει τρόφιμα σε πάνω από 2.000 οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και περνάνε δύσκολα.

Πέρα από την διανομή τροφίμων τις μέρες του Πάσχα θα συνεχιστεί και η διανομή έτοιμου φαγητού. Ο Δήμος θα μοιράσει κατ’ οίκον, όπως κάνει σε καθημερινή βάση, κοντά στις 250 μερίδες φαγητού σε άτομα που είναι άπορα και αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους, έχοντας διάφορα προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Άρτος της Αγάπης που δίνει σχεδόν 450 μερίδες έτοιμου φαγητού καθημερινά θα συνεχίσει και τις μέρες του Πάσχα το μαγείρεμα, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι ενορίες της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Τριάδας που έχουν τα δικά τους συσσίτια.

Σημειώνουμε ότι στις 26 Απριλίου η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει και φέτος το «Δώσε το παρών» όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να αφήσει μια σακούλα από τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στις οικογένειες που βοηθάει η Εκκλησία και θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό της έργο.