Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος που είναι στο προσκήνιο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αλλά και το Πάσχα που έχουμε μπροστά μας φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις τιμές των καυσίμων και θα τις οδηγήσουν σε μια νέα άνοδο μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς. Σύμφωνα με αυτές η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει και στην Πάτρα τα 2 ευρώ, όπως έγινε και στην Αττική, ενώ αυτή τη στιγμή ήδη έχει ξεπεράσει το 1,90 το λίτρο στα πρατήρια της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Η τιμή της ντίζελ θα κάνει το δικό της ράλι και αυτή, έχοντας ανέβει ήδη στο 1,70 ευρώ το λίτρο και μια ανοδική τάση μπορεί να την οδηγήσει στο 1,80 ευρώ. Όπως αναφέρουν πάντως επαγγελματίες πρατηριούχοι γίνεται προσπάθεια και στην Πάτρα για συγκράτηση των τιμών. 

Όμως πολλά θα κριθούν από τις εξελίξεις, αλλά και τα παιχνίδια που παίζονται στη διεθνή αγορά, αφού πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και προσπαθούν να κερδίσουν από κρίσεις σαν και αυτή στη Μέση Ανατολή. 

Παράλληλα, το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται σε μία περίοδο λίγο πριν το Πάσχα που οι περισσότεροι θα πάνε στα χωριά τους, φεύγοντας από το κλεινόν άστυ, θα παίξει τον ρόλο του στην άνοδο των τιμών καυσίμων, πάντα με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις.