Υλικά

3 πιπεριές Φλωρίνης

½ φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης χοντροκομμένα

500 γρ. φέτα

Καυτερή σάλτσα

½-1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

4-6 φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

1 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε 12 φέτες

Εκτέλεση

Αφαιρέστε 3 πιπεριές από το βάζο, ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε.

Βάλτε τη φέτα, ¼ φλ. ελαιόλαδο, την καυτερή σάλτσα, το μαύρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Αλείψτε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.

Αλείψτε κάθε κομμάτι ψημένου ψωμιού με περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη χτυπημένη πικάντικη φέτα.

Τοποθετήστε από πάνω μερικές λωρίδες ψητής κόκκινης πιπεριάς και πασπαλίστε με επιπλέον ρίγανη.

Γαρνίρετε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Πηγή: govastileto.gr