Η Νεκταρία Γιαννουδάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής, αυτή την εβδομάδα, με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες. Η έμπειρη ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη θέση της γυναίκας από τότε μέχρι σήμερα αλλά και στις συμβουλές που δίνει στην κόρη της.

Πόσο έχει αλλάξει η θέση της γυναίκας από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα;

Πρακτικά πάρα πολύ αλλά, αν λάβουμε υπόψη μας την επικαιρότητα και όλα αυτά που γίνονται, δεν ξέρω. Βλέπουμε στη σειρά τη Μάγια Αρδίτη να μιλάει για τις γυναίκες στο κοινοβούλιο, για περισσότερες ελευθερίες, για το εργασιακό κομμάτι, στη δεκαετία του ’50. Είμαστε στο 2024 κι αυτές οι αλλαγές έχουν συμβεί αλλά, επί της ουσίας, πόσο έχουμε προχωρήσει; Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με τις τόσες γυναικοκτονίες. Έχουμε παγώσει όλοι. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στα χαρτιά και σε επίπεδο νομοθετικό αλλά, επί της ουσίας, νομίζω πως η πατριαρχία καλά κρατεί. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Ζούμε έναν ύπουλο μεσαίωνα, αντιστρόφως ανάλογα της επιστημονικής εξέλιξης.

Ποια είναι η συμβουλή που δίνετε εσείς στην κόρη σας;

Αν και είναι μικρή ακόμη, αυτό που προσπαθώ να της πω είναι ότι είναι καλό να μορφωθεί, να είναι ανεξάρτητη, να αυτονομηθεί. Να έχει δίπλα της δικούς της ανθρώπους και να προσπαθεί να μην τη χειρίζονται.