Και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν και οι κάτοικοι στο Βλατερό ευελπιστούσαν ότι θα δουν την πλατεία τους, εκεί στη γειτονιά τους να αλλάζει, ξαφνικά τα πάντα σταμάτησαν.  

Οι εργασίες διακόπηκαν, οι εργάτες και τα συνεργεία εξαφανίστηκαν και η πλατεία έμεινε εργοτάξιο. Οι κάτοικοι έτσι στη συνοικία του Βλατερού έμειναν με την ελπίδα και την χαρά.

Τι έχει συμβεί; Το έργο της ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης της πλατείας Ανδρούτσου χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 515.000 ευρώ.

Όμως και ενώ ο εργολάβος είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην πλατεία από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει πάρει ευρώ όλο αυτό το διάστημα. Κάποια στιγμή αγανάκτησε και μη μπορώντας να βάζει χρήματα από την τσέπη του για να πληρώνει τα υλικά των εργασιών και τους εργάτες τα… βρόντηξε και έφυγε.

Οι εργασίες έτσι σταμάτησαν και θα ξεκινήσουν και πάλι όταν μπουν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο στον λογαριασμό του εργολάβου. Μέχρι τότε η πλατεία θα παραμείνει εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η σύμβαση του έργου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει διαλυθεί, οπότε εφόσον έρθουν τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως.

Το συγκεκριμένο ταμείο, μέσω του οποίου είναι να προχωρήσει και η συντήρηση της πλατείας Γεωργίου (έχει τη σημασία του αυτό), εμφανίζει καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι που έχουν εκπονήσει έργα μέσα από αυτό το πρόγραμμα.

Στον δήμο πιέζουν και ευελπιστούν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Για την ώρα πάντως οι κάτοικοι του Βλατερού περίμεναν μια ανακαινισμένη και καινούργια πλατεία και βλέπουν ένα εργοτάξιο «νεκρό».