Οι μαρτυρίες από το μακρινό 1974 συνεχίζονται στο ενδέκατο επεισόδιο της «Famagusta» την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 22:40. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τους ανυποψίαστους ήρωες της σειράς του MEGA.

Η θετή μητέρα του Μάικλ επιμένει να κρατά το μεγάλο μυστικό για την πραγματική του οικογένεια. Ο Παύλος αρνείται να κάνει οποιαδήποτε θεραπεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το φως του. Η Σιμώνη και ο Μάικλ υποκύπτουν στο πάθος που τους κατακλύζει.

Στο επεισόδιο της Κυριακής, η σειρά πηγαίνει πίσω στο 1974… ο Μάικλ βαφτίζεται στο Λονδίνο, ενώ στην Κύπρο η Χριστίνα δεν παύει να αγωνιά για το αγνοούμενο παιδί της. Στο σήμερα, η Μαίρη προσπαθεί επιτακτικά να πείσει την Σοφία να πει την αλήθεια στον Μάικλ και στην οικογένεια Σέκερη. Εν τω μεταξύ η Χριστίνα έχει πειστεί να δώσει τη μαρτυρία της για την τουρκική εισβολή, συνδράμοντας στο ντοκιμαντέρ του Μάικλ. Μέχρι την μαρτυρία της Χριστίνας, καταγράφεται μια ακόμα συνέντευξη μιας γυναίκας που έχασε τον άντρα της ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Όσο ο παππούς προσπαθεί να πείσει την Δάφνη να τα ξαναβρεί με τον Τεύκρο, ο τελευταίος μαθαίνει πως η μητέρα του έβαλε τον Μάριο σε ίδρυμα. Ο Αντρέας αγωνιά για την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του Παύλου, ο οποίος περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με την δική του οικογένεια. Ο Τεύκρος ζητάει βοήθεια από τον Αντρέα για να πάρει τον Μάριο από το ίδρυμα και τα ξαναβρίσκει με τη Δάφνη. Η Σιμώνη με τον Μάικλ συναντιούνται στην Κύπρο και ζουν με πάθος τον έρωτά τους. Ο παππούς αναπολεί τον αγώνα που έδωσε με την Χριστίνα για να φτιάξουν τη φάρμα τους. Η Νάντια ενημερώνει τον Αντρέα ότι ο Παύλος δεν κάνει την θεραπεία που πρέπει με κίνδυνο να τυφλωθεί…