Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία των 60 χρόνων λειτουργίας του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 17:38. Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του Ιδρύματος (Κτίριο Διοίκησης). Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το εντοπίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.upatras.gr/teleti-afis-olybiakis-flogas-sto-panepistimio-patron/  
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή που θα κοσμεί πλέον την ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών στο διάβα των ετών. Η διεκδίκηση της «στάσης» της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Πρυτανικής Αρχής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά.
Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από τον Up Fm Ρ/Σ του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω της συχνότητας 103,7 για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας αλλά και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του σταθμού:   https://upfm.upatras.gr/
Αναφορικά με την τηλεοπτική κάλυψη:

  • Δικαίωμα τηλεοπτικής κάλυψης της τελετής Αφής, της διαδρομής και της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, θα έχει το κανάλι που θα επιλέξει η Ε.Ο.Ε.
  • Η Ε.Ο.Ε. επιτρέπει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. να μεταδώσουν τις τελετές ή στιγμιότυπα αυτών αρκεί να μην παρεμποδίζεται το έργο του επιλεγμένου από την ΕΟΕ τηλεοπτικού συνεργείου.

Είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα στοιχεία που σχετίζονται με την διοργάνωση:
H εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό
Πέρας προσέλευσης: ώρα: 17:00 (αυστηρά)