Μετά από το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 13 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της και η εφημερίδα «Νεολόγος».

Πιο συγκεκριμένα με που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οδό Αράτου (εργασίες που παρά τις παράλληλες παρεμβάσεις της ΔΕΔΔΗΕ πάνε με αρκετά γοργούς ρυθμούς), θα ξεκινήσει και η Μαιζώνος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έγγραφο του εργολάβου προς τους εμπλεκόμενους φορείς οι εργασίες στη Μαιζώνος θα αρχίσουν στις 13 Μαΐου (μια εβδομάδα δηλαδή σχεδόν μετά από το Πάσχα)  και βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί θα ολοκληρωθούν στις 31/12 του 2024.

Οι εργασίες λοιπόν θα κρατήσουν σχεδόν 6,5 μήνες τουλάχιστον, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα προβλήματα που είναι να δημιουργηθούν στο κέντρο της Πάτρας.

Θα ξεκινήσουν έτσι από το ύψος της Αράτου και θα προχωρήσουν στη συνέχεια προς την πλατεία Γεωργίου για να φτάσουν μετά στην Γούναρη όπου και θα τερματίσει ο νέος πεζόδρομος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί, οι εργασίες θα πάνε τμηματικά ανά δύο τετραγωνικά, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο αυτό είναι δυνατόν τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν στο κυκλοφοριακό.

Πάντως, σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων η μελέτη δεν περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια της Μαιζώνος, όποτε δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την πρόσβαση προς τα μαγαζιά της επικράτειας του νέου πεζόδρομου.

Οι εργασίες για το νέο πεζόδρομο της Μαιζώνος έχουν να κάνουν έτσι με την εγκατάσταση κυβόλιθων κατά μήκους της Αράτου έως στην Γούναρη, ενώ από εκεί και πέρα θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις που θα αφορούν τις υποδομές και την καλύτερη αισθητική του χώρου αυτού.