Χαμός έχει γίνει στα social media με τα φορέματα που φορούσαν οι Ιέρειες και οι Κούροι στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Μαίρη Κατράντζου δέχτηκε πυρά σχολίων για το γεγονός ότι οι ενδυμασίες που σχεδίασε δεν ήταν οι κλασικές που φορούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι η αλλαγή αυτή ήταν ιεροσυλία για τον θεσμό και την τελετή.

Όσοι όμως παρακολούθησαν  τον χορό των Ιερειών και των Κούρων από τη Χορογράφο Αρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, συνδύασαν αυτή την αλλαγή με το μήνυμα της χώρας προς το εξωτερικό για να έρθουν πίσω στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου έγραψε τα εξής:  «Ανατρίχιασα!!!  Γιατί εκτός του μηνύματος για εκεχειρία και έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθε τους κίνηση "φώναζε" "φέρτε πίσω, τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, φέρτε πίσω την αδελφή Καρυάτιδα".

Το Κιονόκρανο Ιωνικού Ρυθμού που απεικονίζεται στις ενδυμασίες, προσυπογράφει το μήνυμα αυτό.  Αν είχε εξηγηθεί, αν είχε γίνει μια άλλη παρουσίαση, ο κόσμος θα το αποδεχόταν...».