Μετά από το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες των συνεργειών του δήμου για την παραλία της Πλαζ που και φέτος παραμένει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αφού ουσιαστικά η διαχείριση στης δεν ανήκει ούτε στον Δήμο, ούτε στην Κτηματική, αλλά στην ΕΤΑΔ.

Ωστόσο, ο Δήμος γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι η πιο κοντινή στον αστικό ιστό της πόλης και συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι δεκάδες λουόμενους, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα, δεν θα μπορούσε να αφήσει την Πλαζ στην τύχη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και στόχος είναι να έχει η Πλαζ όλες τις απαραίτητες υποδομές που απαιτεί μια σύγχρονη οργανωμένη παραλία που δέχεται τόσο κόσμο.

Οι αλλαγές που θα γίνουν φέτος δεν θα είναι πολλές. Θα αφορούν αλλαγές σε παγκάκια, αποδυτήρια και ντουζιέρες, αλλά και τις κατασκευές εκείνες που υπάρχουν στην παραλία για να προσφέρουν σκιά.

Οι παρεμβάσεις όμως αυτές θα ξεκινήσουν κάπως αργά, καθώς ήδη η παραλία δέχεται αρκετό κόσμο αφού λόγω της ζέστης αρκετοί πατρινοί έχουν ξεκινήσει από νωρίς τα μπάνια τους.

Για αυτό και θα γίνει μια προσπάθεια από πλευράς Δήμου για να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές λίγο πριν το Πάσχα. Σε ότι αφορά πάντως τα ζητήματα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και της λειτουργίας καντινών αυτά είναι θέματα που αφορούν πλέον την ΕΤΑΔ και όχι τον Δήμο.