Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πατρών, στη Διδάχειο Σάλα Πολιτισμού.

Στο Α μέρος ερμηνεύτηκαν συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου με τον ίδιο συνθέτη στην κιθάρα, με έργα του για σόλο κιθάρα από το βιβλίο και CD Ονειρόδρομοι, ενώ στο Β μέρος της συναυλίας εμφανίστηκε η Κιθαριστική Ορχήστρα Πατρών.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, οδηγός ήταν η Κιθαριστική Ορχήστρα Πατρών με Καλλιτεχνικό διευθυντή τον Πατρινό κιθαριστή και συνθέτη Γιώργο Παπαδόπουλο.

Μελωδίες άρτια και με ευαισθησία εκτελεσμένες πλημμύρισαν το ζεστό και φιλόξενο χώρο του Ωδείου και μάγεψαν το κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα με 15 θέματα από γνωστές μουσικές Κινηματογράφου, Ελληνικά και ξένα τραγούδια σε διασκευές του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Αξιοσημείωτη η συμμετοχή των σπουδαστών όπου με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη έχουν ενταχθεί στην ορχήστρα και αποσπούν ήδη θερμά σχόλια και κριτικές καθώς και προτάσεις για νέες εμφανίσεις.

Στην Κιθαριστική Ορχήστρα Πατρών εμφανίστηκαν οι Κιθαριστές:Θωμάς Αντωνίου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,Μαριαλένα Ξυπολιά,Γιώργος Σιαμάς,Χριστίνα Καραγεωργοπούλου, Ελένη Βέσση,Βασίλης Σοκόλας, Ηλίας Κεπενός, Αποστόλης Κεπενός και ο Καθηγητής Κιθάρας Γιώργος Παπαδόπουλος.Συναυλία Κιθαριστικής Ορχήστρας Πατρών 14 Απριλίου 2024 (αποσπάσματα)