Η λαμπαδηδρομία με την ολυμπιακή φλόγα ως τις 26 Απριλίου ξεκίνησε, με πρώτη διανυκτέρευση σήμερα στην Πύλο.

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε τη φλόγα από την πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, με την Γαλλίδα ολυμπιονίκη της κολύμβησης Λορ Μανοντού και τον Μαργαρίτη Σχοινά, να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα πριν μεταφερθεί στις 26 Απριλίου από το λιμάνι του Πειραιά στη Μασσαλία, με το ιστιοφόρο Belem.

Κατά την διάρκεια του 11ημερου ταξιδιού της, η φλόγα θα περάσει στα χέρια 600 λαμπαδηδρόμων, αρκετών εκ των οποίων να προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ποιοι επώνυμοι θα τρέξουν στην λαμπαδηδρομία

Χαρακτηριστικά, αύριο αναμένεται να συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και μία ημέρα μετά ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Στις 19 του μηνός η φλόγα θα περάσει στην Αθήνα με παλιές δόξες του αθλητισμού, αλλά και την χορογράφο Αρτεμις Ιγνατίου, να είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στις 20 Απριλίου ο Ισίδωρος Κούβελος θα συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία, όπως και ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης.

Στην Θεσσαλονίκη, στις 21 Απριλίου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η επίσης ολυμπιονίκης του στίβου, Τασούλα Κελεσίδου, θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στην διαδρομή της φλόγας για την Πάτρα, θα τρέξουν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας.

Στην τελευταία ημέρα λαμπαδηδρομίας, η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα, θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, όπως και ο ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, αλλά και ο Πύρρος Δήμας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Αγγελος Παυλακάκης (πρωην πρωταθλητής του στίβου), Νίκος Λεπενιώτης (διευθυντής στην ΚΑΕ Ολυμπιακός), Μαρία Πολύζου (υποψήφια στο συμβούλιο Επικρατείας της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και μαραθωνοδρόμος), Δώρα Γκουντούρα (πρωταθλήτρια ξιφασκίας), Γκαμπριέλα Παπαδάκις (Ελληνο-γαλλίδα θρύλος του καλλιτεχνικού πατινάζ, Μόνα Φράνσις (Γαλλίδα παραολυμπιονίκης) και ο διεθνής με την εθνική πόλο Ιωάννης Φουντούλης που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος.