«Ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…». Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κρέστενα, κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη και να μπουν στο σπίτι της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ilialive.gr, οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Πώς έδρασαν οι δυο «αστυνομικοί» στον Πύργο

Οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είχαν αντιληφθεί πως ο σύζυγος απουσιάζει και η σύζυγός του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίστηκαν το σενάριο των «αστυνομικών» και δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίθηκαν «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» και ζήτησαν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα οι δράστες μπήκαν μέσα και μετά άρχισε το μαρτύριο της. Προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας την με ότι βρήκαν και της άσκησαν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον ήταν διαβασμένοι, αφού βρήκαν και μετέφεραν σιγά - σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Κατάφεραν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φόρτωσαν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα η γυναίκα σοκαρισμένη ενημέρωσε τις Αρχές για το τι έχει συμβεί. Από εκείνη την ώρα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.