Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περίπτωση νέας επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Οι πολεμικές εστίες στην περιοχή, που φέρουν τη σφραγίδα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- ΕΕ, της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, όπως και οι επιθέσεις τους στη Συρία και στο Λίβανο, αλλά και οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει τη φωτιά ενός γενικευμένου πολέμου, που θα φέρει δυστυχία και προσφυγιά. Μπροστά σ’ αυτήν την εφιαλτική προοπτική εμείς οι γυναίκες του μόχθου, οι μανάδες που αγωνιούμε για τα παιδιά μας, για τη ζωή τους και το μέλλον τους:

Δυναμώνουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και απόσυρση της Ελλάδας από τη στήριξη του ισραηλινού κράτους – δολοφόνου.

Απαιτούμε:
• Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.

• Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟΪκές βάσεις του θανάτου.

• Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας στις 10:30 πμ στον Άραξο.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 7:30μμ στο ΕΚΠ, για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής στην κινητοποίηση.